OPLOSSING

Voor jouw

Marktanalyse

FUNCTIES

Kansen verzilveren door de juiste beslissingen te nemen

Krijg inzicht in je markt op basis van gestructureerde data.
Altijd op de hoogte
BouwKennis maakt het mogelijk om 24/7 toegang te hebben tot de meest nieuwe en essentiële marktdata. Deze is gestructureerd, voorzien van duiding en toelichting én makkelijk over te nemen in je eigen plannen.
Maak kennis
De juiste beslissingen nemen
Een gedegen onderzoek van de markt vormt een goede basis om de juiste beslissingen te nemen voor belangrijke strategische vraagstukken. Zo speel je effectief in op relevante ontwikkelingen.
Maak kennis
Intern draagvlak
Marktdata gebruik je om je strategische plannen te onderbouwen. Zo verantwoord je intern gemakkelijker je keuzes en plannen en creëer je draagvlak.
Maak kennis

Wat is een marktanalyse?

Een marktanalyse, ook wel een marktonderzoek genoemd, is de analyse van de markt waarin jij actief bent. Je probeert een beeld te schetsen van de huidige staat van de markt en welke ontwikkelingen hierin spelen. In de analyse komen veelal de volgende onderdelen aan bod: beschrijving van de kenmerken van de markt, de marktomvang, marktsegmenten, verwachte groei of krimp op basis van prognoses, prijzen/marge, veranderende wet- en regelgeving, trends en ontwikkelingen en een analyse van de doelgroepen en concurrenten.

Waarom is het belangrijk?

De marktanalyse vormt de basis voor je strategische beslissingen. Met de juiste inzichten onderbouw jij je keuzes en benut je kansen.

BOUWKENNIS

Gestructureerde data op één plek

────

BouwKennis biedt jou gestructureerde marktdata over de gebouwde omgeving. Dankzij het multi-client karakter van onze data is de investering beperkt en ontzorgen we jou van een tijdsintensief en kostbaar proces.

Verrijkt met eigen onderzoek

────

Data uit alle relevante externe bronnen hebben wij reeds voor je verzameld en gestructureerd in ons datawarehouse. Dit vertalen we voor jou naar direct toepasbare kennis, door het te verrijken met eigen onderzoek en te voorzien van visie en duiding op de markt.

Van data naar visie en inzichten

────

Onze marktanalisten kennen de markt en de ontwikkelingen door en door. Zij maken voor jou de vertaalslag vanuit de data, zodat jij direct inzicht hebt in jouw markt om je strategie op te bepalen. Dit doen zij in multi-client vorm, of ze maken het voor je op maat!

Vertaling naar pakkende content

────

Vanuit data, visie en inzichten bieden we graag hulp bij het vertalen van jouw strategie naar pakkende content en communicatie. Onze contentmarketeers kennen de bouw- en installatiekolom als geen ander en zijn graag jouw contentcollega op afstand.

Een succesvolle analyse uitvoeren

voor jouw markt?

Daan-rond-1

OPDRACHTGEVERS

Organisaties die profiteren van onze oplossing

case-logo-previder-wasco

© Bouwkennis B.V.   |   Alle rechten voorbehouden

WordPress Cookie Plug-in door Real Cookie Banner