Home » Persberichten » Hoogste klanttevredenheidsscores voor Hager en Nefit onder installateurs

Hoogste klanttevredenheidsscores voor Hager en Nefit onder installateurs

Rotterdam – 25 oktober. E-installateurs zijn in 2018 het meest tevreden met Hager als fabrikant van installatiekasten. Onder de W-installateurs scoort Nefit (cv-ketels) het sterkst op het gebied van klanttevredenheid. Dit blijkt uit de Marketing Score Card Klanttevredenheid Installatie, het jaarlijks terugkerende klanttevredenheidsonderzoek van BouwKennis. 

Klanttevredenheid is één van de belangrijkste indicatoren voor organisaties om hun succes te meten. Tevreden klanten zijn terugkerende klanten en zorgen voor positieve reviews en mond-tot-mondreclame. De BouwKennis Marketing Score Card Klanttevredenheid peilt daarom elk jaar hoe tevreden E-installateurs, E-adviseurs, W-installateurs en W-adviseurs zijn met de belangrijkste fabrikanten en handelaren aan de hand van 12 belangrijke aspecten. De top-5 in dit bericht is gemaakt aan de hand van het gemiddelde van deze verschillende aspecten.

Hager behaalt twee posities in top vijf onder E-installateurs

Onder E-installateurs komt Hager als fabrikant van installatiekasten in 2018 wederom als winnaar uit de bus. Behalve de toppositie staat Hager dit jaar zelfs met twee noteringen in de top vijf onder E-installateurs. De plaatsen twee tot en met vier worden ingenomen door fabrikant ABB (domotica), groothandel Technische Unie en fabrikant Legrand (met het merk BTicino, deurcommunicatie).

Top-5 toeleveranciers volgens E-installateurs

20122013
20142015201620172018
1. JUNG
Schakelmateriaal
1. Gira
Domotica
1. Gira
Domotica
1. Hager
Schakel/
verdeelinrichting
1. Gira
Domotica
1. Hager
Installatiekasten
1. Hager
Installatiekasten
2. Draka
Draad en kabel
2. Draka
Draad en kabel
2. Hager
Installatiekasten
2. Gira
Domotica
2. ABB-HAF
installatiekasten
2. ABB
Domotica
2. ABB
Domotica
3. ABB/HAF Installatiekasten3. ABB/HAF Installatiekasten3. Draka
Draad en kabel
3. Hager
Installatiekasten
3. JUNG
domotica
3. Technische Unie
Groothandel E
3. Technische Unie
Groothandel E
4. Gira
Domotica
4. Eaton
Installatiekasten
4. Gira
Schakelmateriaal
4. Draka
Draad en kabel
4. JUNG
schakelmateriaal
2. ABB-HAF
installatiekasten
4. Legrand met het merk BTicino
5. Hager
Installatiekasten
5. JUNG
Schakelmateriaal
5. Attema Installatiematerialen5. Hager
Domotica
5. Legrand
installatiematerialen
5. Hager
Domotica
5. Hager
Schakel- en verdeelinrichtingen

Bron: BouwKennis/USP Marketing Consultancy, 2018

 

W-installateur meest tevreden met Nefit en Viega

Fabrikant Nefit (cv-ketels) krijgt dit jaar de hoogste klanttevredenheidsscore onder W-installateurs. Zij worden op de voet gevolgd door nieuwkomer in de lijst: Viega leidingsystemen. In de top vijf onder W-installateurs zien we na Nefit en Viega nog twee fabrikanten van leidingsystemen voorbij komen (respectievelijk REHAU en Henco), gevolgd door groothandel Technische Unie. Tot 2017 domineerden de fabrikanten van cv-ketels nog de top 5.

Top-5 toeleveranciers volgens W-installateurs

2012201320142015201620172018
1. Bosch (cv-ketels)1. Nefit (cv-ketels)1. Nefit (cv-ketels)1. Vaillant (cv-ketels)1. Nefit (boilers)1. REHAU
Leidingsystemen
1. Nefit
CV-ketels
2. Nefit (cv-ketels)2. Bosch (cv-ketels)2. Henco (leidingsystemen)2. Nefit (cv-ketels)2. Nefit (warmtepompen)2. Nefit
CV-ketels
2. Viega
Leidingsystemen
3. Nefit (warmtepompen)3. Nefit (boilers)3. Nefit (boilers)3. Nefit (boilers)3. Intergas Verwarming (cv-ketels)3. Rensa
Groothandels
3. REHAU
Leidingsystemen
4. Remeha (cv-ketels)4. Remeha (cv-ketels)4. Bosch (cv-ketels)4. Mitsubishi Elektric/Alklima (wamtepompen)4. Vaillant (cv-ketels)4. Geberit
Leidingsystemen
4. Henco
Leidingsystemen
5. Nefit (boilers)5. Nefit (warmtepompen5. Geberit (leidingsystemen)5. Remeha (cv-ketels)5. VSH (leidingsystemen)5. Remeha
CV-ketels
5. Technische Unie
Groothandels W

Bron: BouwKennis/USP Marketing Consultancy, 2018

 

BouwKennis Marketing Score Card Klanttevredenheid Installatie

De BouwKennis Marketing Scorecard Klanttevredenheid is een samenwerking tussen BouwKennis en USP Marketing Consultancy en biedt commerciële beleidsmakers structureel inzicht op het gebied van klanttevredenheid. In dit onderzoek is de tevredenheid van E- en W-installateurs (op twaalf verschillende aspecten) en adviseurs (op elf verschillende aspecten, levertijd is hier niet doorgemeten) met de producten en diensten van fabrikanten gemeten. Het onderzoek vond plaats in de periode maart t/m juni 2018.

Neem voor meer informatie over het onderzoek contact op met marktinformatiespecialist Maurice van Dijk via maurice.van.dijk@bouwkennis.nl of 010-206 69 96.

BouwKennis is uitgever van marktinformatie over de bouw-, vastgoed- en installatiesector. Onze producten ondersteunen managers bij het bepalen en invullen van het beleid. Kijk op www.bouwkennis.nl voor meer informatie of om u in te schrijven voor onze digitale nieuwsbrief.

Noot voor de redactie: Wilt u meer informatie, dan kunt u contact opnemen met Carola Heijden (+31 (0)10 206 69 96 of carola.heijden@bouwkennis.nl). Wanneer u (delen van) dit bericht publiceert, ontvangen wij graag een bewijsexemplaar. U kunt dit versturen naar: BouwKennis B.V., Max Euwelaan 51, 3062 MA Rotterdam.