Home » Populaire online informatiebronnen

Populaire online informatiebronnen

In de meeste gevallen begint de zoektocht naar informatie online. Ook aannemers en voorschrijvers maken veel gebruik van het online landschap. Websites van fabrikanten worden door hen het vaakst gebruik om informatie in te winnen.

Aannemers

Onder aannemers worden werkvoorbereiders, calculatoren en projectleiders verstaan. Het blijkt dat deze groep vooral informatie nodig heeft over isolatiematerialen. De websites die zij het liefst gebruiken voor het inwinnen van informatie zijn Archidat Bouwformatie, Cobouw, Bouwwereld en Bouwkosten.

Voorschrijvers

Architecten, tekenaars en projectleiders vallen binnen de categorie voorschrijvers. Voorschrijvers hebben voornamelijk informatie nodig over kozijnen en deuren. Zij vinden hun informatie op de websites van Architectenweb, Archidat Bouwformatie, Bouwwereld, De Architect en Cobouw.

Infographic

Meer informatie over de online informatiebronnen die door aannemers en voorschrijvers worden geraadpleegd vind je door op onderstaande knop te klikken.

Online informatiebronnen monitor 2017

De informatie op deze pagina is afkomstig uit de BouwKennis Online informatiebronnen monitor 2017. In dit rapport brengen we uitgebreid in kaart wat de belangrijkste online informatiebronnen zijn en wie wat op welk moment gebruikt. Ook onderzoeken we welke tools er worden gebruikt in het online zoekproces naar producten en materialen. Interesse? Neem dan vrijblijvend contact op met Mike van der Neut via mike.van.der.neut@bouwkennis.nl of 010-206 69 96.