THEMA

Woningrenovatie

Renovatie en onderhoud
aan woningen

Renovatie, onderhoud en verduurzaming zijn drie onderdelen van de markt die continu groeien. Deze drie onderdelen kennen een eigen dynamiek, maar hebben ook een belangrijke gemene deler: de bestaande voorraad. Die voorraad wordt langzaamaan steeds groter, wat een van de redenen achter de groei van de markt voor onderhoud is. Daarnaast veranderen de standaarden van mensen, waardoor er met regelmaat een reden is om een woning te vernieuwen. Tot slot is er steeds meer aandacht voor, en reden tot, het verduurzamen van woningen. Dit gebeurt allemaal in de bestaande voorraad.

Prognose renovatiewb

De gebouwvoorraad en installed base

Die voorraad kunnen we op verschillende manieren beschrijven, daarbij kunnen we focussen op verschillende kenmerken van die voorraad. Zo kunnen we het aantal woningen verdelen naar bouwjaar, woningtype, locatie, et cetera. Op basis van deze eenvoudige kenmerken, kunnen we vaak nog veel meer van zo’n woning te weten komen. Doorgaans zijn bouwtechnische kenmerken sterk gerelateerd aan bijvoorbeeld bouwjaar en woningtype. Deze bouwtechnische kenmerken zijn vervolgens van grote invloed op wat er in de woningen aan klussen gebeurt en/of mogelijk is.

Centraal staan de bouwjaarcategorieën en woningtypen, deze zijn als volgt verdeeld.

Om deze rapportage te bekijken, heb je een BouwKennisData account nodig

Wil je meer weten over het thema woningrenovatie? In onze Visiedocumenten geven wij onze visie op beleidsontwikkelingen, transacties, prijsontwikkelingen en andere relevante marktcijfers. De bouwprognoses baseert BouwKennis op deze marktinzichten en kwantitatieve modelberekeningen. Probeer nu 30 dagen gratis het BouwKennis Basisabonnement en ontvang de volledige visiedocumenten.

Maak gratis kennis!

© Bouwkennis B.V.   |   Alle rechten voorbehouden

WordPress Cookie Plug-in door Real Cookie Banner