OPLOSSING

Voor jouw

Concurrentieanalyse

FUNCTIES

De spelers op de markt in beeld

Krijg een goed en volledig beeld van de concurrentie.
Inzicht in de markt en jouw marktpositie
Met de data van BouwKennis krijg je inzicht in de markt en je belangrijkste concurrenten. Je weet wat jouw positie is en die van de andere spelers. Zo heb je een goede benchmark.
Maak kennis
Concurrentievoordeel behalen
Door inzicht in de markt, weet je de voor- en nadelen ten opzichte van concurrenten en bepaal je jouw unieke propositie. Zo kun je duidelijk communiceren waarom een klant voor jou moet kiezen.
Maak kennis
Basis voor strategie
Het inzicht in je concurrenten helpt je een scherpere kijk te krijgen op je sterke en mindere punten. Hierop pas je je strategie aan waar nodig en behaal je een duurzaam concurrentievoordeel.
Maak kennis

Wat is een concurrentieanalyse?

In een concurrentieanalyse beschrijf je de sterke en zwakke punten van je organisatie en die van de andere spelers. Je onderzoekt en vergelijkt hiervoor de volgende onderdelen: assortiment, prijzen, marketingactiviteiten, onderscheidend vermogen, doelgroepen, service en locaties. Concurrentie kan er zijn op al deze verschillende niveaus.

Waarom is het belangrijk?

Met een concurrentieanalyse krijg je een goed en volledig beeld van de andere spelers op de markt en daarmee ook je eigen positie. Op basis daarvan kun je je (marketing)strategie aanscherpen en beter inspelen op de kansen. 

BOUWKENNIS

Gestructureerde data op één plek

────

BouwKennis biedt jou gestructureerde marktdata over de gebouwde omgeving. Dankzij het multi-client karakter van onze data is de investering beperkt en ontzorgen we jou van een tijdsintensief en kostbaar proces.

Verrijkt met eigen onderzoek

────

Data uit alle relevante externe bronnen hebben wij reeds voor je verzameld en gestructureerd in ons datawarehouse. Dit vertalen we voor jou naar direct toepasbare kennis, door het te verrijken met eigen onderzoek en te voorzien van visie en duiding op de markt.

Van data naar visie en inzichten

────

Onze marktanalisten kennen de markt en de ontwikkelingen door en door. Zij maken voor jou de vertaalslag vanuit de data, zodat jij direct inzicht hebt in jouw markt om je strategie op te bepalen. Dit doen zij in multi-client vorm, of ze maken het voor je op maat!

Vertaling naar pakkende content

────

Vanuit data, visie en inzichten bieden we graag hulp bij het vertalen van jouw strategie naar pakkende content en communicatie. Onze contentmarketeers kennen de bouw- en installatiekolom als geen ander en zijn graag jouw contentcollega op afstand.

Sparren over jouw

concurrentieanalyse?

Janneke-rond-1

OPDRACHTGEVERS

Organisaties die profiteren van onze oplossing

© Bouwkennis B.V.   |   Alle rechten voorbehouden

WordPress Cookie Plug-in door Real Cookie Banner