OPLOSSING

Voor jouw

Marketingstrategie

FUNCTIES

Een goede positionering van je product of dienst

Bepaal je koers met behulp van inzichten in de markt en jouw doelgroep.
Kansen benutten
BouwKennis verschaft data en visie die je inzicht bieden in je markt en doelgroepen. Zo krijg je een goed beeld van jouw huidige positie en zie je waar voor jou de kansen liggen.
Maak kennis
Intern draagvlak
Een marketingstrategie helpt om intern draagvlak te creëren en verantwoording af te leggen. BouwKennis voorziet je van alle belangrijke data waarmee je je strategie kunt onderbouwen.
Maak kennis
Doelgerichte aanpak
Met de marktdata van BouwKennis kun jij je direct focussen op het uitwerken van je plannen. En door je resultaten af te zetten tegen marktdata, kun je beter beoordelen of je marketingstrategie effectief is.
Maak kennis

Wat is een marketingstrategie?

Een marketingstrategie of -plan is onderdeel van een bedrijfsstrategie of jaarplan. Hierin beschrijf je hoe de organisatie inspeelt op de markt en hoe de omzetdoelstellingen worden behaald. Onderdelen van het plan zijn veelal een SWOT-analyse, doelgroepenanalyse (markten), marketingdoelstellingen, marketingstrategie, marketingmix en budget.

Waarom is het belangrijk?

De wereld is continu in beweging. Je organisatie zal zich steeds moeten bewijzen in die veranderende omgeving. Het is daarom van belang dat je je positioneert in de markt en onderscheid van je concurrenten. Het opstellen van een strategie helpt je bij het maken van de juiste keuzes en zorgt ervoor dat je op koers blijft. En het maakt je resultaten meetbaar.

BOUWKENNIS

Gestructureerde data op één plek

────

BouwKennis biedt jou gestructureerde marktdata over de gebouwde omgeving. Dankzij het multi-client karakter van onze data is de investering beperkt en ontzorgen we jou van een tijdsintensief en kostbaar proces.

Verrijkt met eigen onderzoek

────

Data uit alle relevante externe bronnen hebben wij reeds voor je verzameld en gestructureerd in ons datawarehouse. Dit vertalen we voor jou naar direct toepasbare kennis, door het te verrijken met eigen onderzoek en te voorzien van visie en duiding op de markt.

Van data naar visie en inzichten

────

Onze marktanalisten kennen de markt en de ontwikkelingen door en door. Zij maken voor jou de vertaalslag vanuit de data, zodat jij direct inzicht hebt in jouw markt om je strategie op te bepalen. Dit doen zij in multi-client vorm, of ze maken het voor je op maat!

Vertaling naar pakkende content

────

Vanuit data, visie en inzichten bieden we graag hulp bij het vertalen van jouw strategie naar pakkende content en communicatie. Onze contentmarketeers kennen de bouw- en installatiekolom als geen ander en zijn graag jouw contentcollega op afstand.

Zeker weten dat er niets ontbreekt in jouw

marketingstrategie?

Maurice-rond-1

OPDRACHTGEVERS

Organisaties die profiteren van onze oplossing

© Bouwkennis B.V.   |   Alle rechten voorbehouden

WordPress Cookie Plug-in door Real Cookie Banner