OPLOSSING

Voor jouw

Salesplan

FUNCTIES

Met scherp schieten je verkooptargets halen

Schrijf een succesvol salesplan aan de hand van gestructureerde data.
Inzichten in je prestaties en kansen
Op basis van de data van BouwKennis krijg je inzicht in je huidige prestaties en weet je ook waar de kansen zich bevinden.
Maak kennis
Meetbare doelen stellen
Door je resultaten af te zetten tegen marktdata, kun je beoordelen of je salesstrategie effectief is.
Maak kennis
Intern draagvlak
Door het inzicht in de potentie en resultaten binnen je verkoopregio’s, kun je je targets onderbouwen en monitoren.
Maak kennis

Wat is een salesplan?

In je salesplan beschrijf je je verkoopdoelen en de strategie waarmee je deze wilt bereiken. Het komt meestal voort uit het businessplan. Je beschrijft welke activiteiten je inzet en de middelen die je daarvoor inzet. Het salesplan focust vaak op zowel bestaande klanten als prospects. Een belangrijk onderdeel van het plan is daarom ook het beschrijven van de wijze waarop je probeert nieuwe klanten te werven. Onderdeel hiervan is het beschrijven van je sales funnel en de aanpak voor lead generatie.

Het is slim om ook de marketingafdeling bij het plan en uitvoering te betrekken.

Waarom is het belangrijk?

Met het salesplan stel je realistische en haalbare doelen, die je nadien kunt meten en evalueren. Zo creëer je een gestructureerde salesflow.

BOUWKENNIS

Gestructureerde data op één plek

────

BouwKennis biedt jou gestructureerde marktdata over de gebouwde omgeving. Dankzij het multi-client karakter van onze data is de investering beperkt en ontzorgen we jou van een tijdsintensief en kostbaar proces.

Verrijkt met eigen onderzoek

────

Data uit alle relevante externe bronnen hebben wij reeds voor je verzameld en gestructureerd in ons datawarehouse. Dit vertalen we voor jou naar direct toepasbare kennis, door het te verrijken met eigen onderzoek en te voorzien van visie en duiding op de markt.

Van data naar visie en inzichten

────

Onze marktanalisten kennen de markt en de ontwikkelingen door en door. Zij maken voor jou de vertaalslag vanuit de data, zodat jij direct inzicht hebt in jouw markt om je strategie op te bepalen. Dit doen zij in multi-client vorm, of ze maken het voor je op maat!

Vertaling naar pakkende content

────

Vanuit data, visie en inzichten bieden we graag hulp bij het vertalen van jouw strategie naar pakkende content en communicatie. Onze contentmarketeers kennen de bouw- en installatiekolom als geen ander en zijn graag jouw contentcollega op afstand.

Wil jij ook hulp bij het schrijven van een

effectief salesplan?

Daan-rond-1

OPDRACHTGEVERS

Organisaties die profiteren van onze oplossing

© Bouwkennis B.V.   |   Alle rechten voorbehouden

WordPress Cookie Plug-in door Real Cookie Banner